Sensibilitat pels exclosos

[wpo_block_heading title=”Sensibilitat pels exclosos” heading_style=”v6″ el_class=”encabezado-primario linea-izq”]

La pràctica de l’hospitalitat suposa o desperta i, en qualsevol cas, inclou i alimenta l’empatia amb la persona que pateix i està necessitada. La nostra Hospitalitat expressa una sensibilitat especial cap a les persones que tenen alterades o disminuïdes les seves facultats psicofísiques.

El descobriment de la seva existència ens commou i el fet de retrobar-nos educa la nostra mirada, ens introdueix a la compassió i ens mou cap a la solidaritat. La seva causa és la nostra, en un món que encara estigmatitza aquest patiment d’elevada vulnerabilitat i exclusió.

Des d’aquesta sensibilitat positiva, proactiva i creativa, estem atents a l’anàlisi crítica de la situació que viuen aquestes persones, en els diferents pobles i contextos socioculturals, i descobrim les seves necessitats i les de les seves famílies. Aquestes necessitats, a vegades, romanen ocultes de diferent manera segons cada cultura i, d’altres vegades, estan relegades a les últimes posicions en les preocupacions col·lectives de la ciutadania.

Treballem per conscienciar la societat i les seves institucions que assumeixin la seva responsabilitat social pel que fa a aquesta problemàtica. Defensem els drets d’aquestes persones i oferim les millors respostes possibles a les seves demandes. A més, la nostra Obra és un compromís social a fi que l’assistència arribi a aquelles persones que estan més marginades, oblidades i empobrides.

Compartir esta página: